Κοριοί Αντιμετώπιση – 8 Ερωτήσεις – Απαντήσεις για τους κοριούς

Κοριοί Αντιμετώπιση – 8 Ερωτήσεις – Απαντήσεις για τους κοριούς

Κοριοί Αντιμετώπιση - Συνηθισμένες Ερωτήσεις

κοριοί αντιμετώπιση

Παρακάτω απαντάμε τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις για τους κοριούς.

1) Τι είναι οι κοριοί;

Οι κοριοί είναι μικρόσωμα αιμομυζητικά έντομα της οικογένειας cimicidae. Έχουν τη τάση να αντλούν αίμα από τον άνθρωπο (τσίμπημα κοριού). Ο άνθρωπος που φιλοξενεί το κοριό γίνεται ξενιστής δηλαδή, ένας οργανισμός φιλοξενεί στο δέρμα του ένα μικρότερο οργανισμό, το κοριό. Ο άνθρωπος δεν είναι αποκλειστικός ξενιστής για το κοριό.

Ο κοριός προτιμάει τα ζεστά σπίτια, κοντά η μέσα στα κρεβάτια και στα κλινοσκεπάσματα ή άλλες περιοχές του ύπνου. Δραστηριοποιούνται τη νύχτα αλλά δεν είναι αποκλειστικά νυκτόβια. Στο δέρμα του ανθρώπου προκαλούνται δερματικά εξανθήματα και αλλεργικά συμπτώματα.

 

2) Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κοριών;

Ο κοριός είναι επίπεδος με ωοειδές σχήμα και δεν έχει φτερά. Το χρώμα του είναι ανοιχτό καφέ έως κοκκινωπό καφέ. Οι ενήλικες κοριοί έχουν διαστάσεις 4-5 mm σε μήκος και 1,5-3 mm πλάτος.

Οι κοριοί χρησιμοποιούν τις φερομόνες για να επικοινωνούν για τις περιοχές που φωλιάζουν, για την διατροφή τους και την αναπαραγωγή τους.

 

3) Σε τι θερμοκρασίες αντέχουν να ζουν οι κοριοί;

Ο κοριός μπορεί να επιβιώσει σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Κάτω από 16,1 βαθμούς κελσίου οι ενήλικες μπαίνουν σε ημι-χειμερία νάρκη και μπορούν να επιμηκύνουν το χρόνο επιβίωσης τους.
Το θερμικό σημείο θανάτου του κοριού είναι 45 βαθμούς κελσίου. Αν εκτεθούν στους 46 βαθμούς κελσίου για 7 λεπτά είναι βέβαιος ο θάνατος τους.
Οι κοριοί όταν νιώσουν ότι απειλούνται παριστάνουν τους νεκρούς, εξού και η φράση παριστάνει το ψόφιο κοριό.

 

4) Ποιος είναι ο βιολογικός κύκλος του κοριού;

 • Α) Aυγά - Οι κοριοί κάνουν αυγά τα οποία χρειάζονται 6-10 ημέρες να εκκολαφθούν. Είναι δύσκολο να δεί κανείς τα αυγά με γυμνό μάτι λόγω του λευκού και ημιδιάφανου χρώματος.
 • Β) Νύμφες - Οι νύμφες εμπεριέχουν 5 στάδια ανάπτυξης. Όταν οι κοριοί είναι νεαροί μπορούν να δαγκώσουν. Πριν από τα γεύματα είναι διάφανα και όταν τραφούν γίνονται κόκκινα.
 • Γ)ενήλικες κοριοί - Οι ενήλικες κοριοί έχουν μέσο όρο ζωής 6-12 μήνες. Έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν για μεγάλες περιόδους χωρίς τροφή.

 

5) Που βρίσκονται οι κοριοί σε ένα σπίτι, ξενοδοχείο ή airbnb;

Οι κοριοί βρίσκονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως τα στρώματα, τα χαλιά, τα πατάκια, τα ρούχα, σε αποσκευές, τοίχους, διάφορα έπιπλα όπως κομοδίνα, κρεβάτια, ντουλάπες, ξύλινα πατώματα κτλ. Κρύβονται σε εσοχές, οπές στους τοίχους, στο πάτωμα, σοβατεπί, σε αρμούς από πλακάκια ή παρκέ.

 

6) Πως μεταφέρονται οι κοριοί στο σπίτι, στο ξενοδοχείο ή στο airbnb;

Οι κοριοί μεταφέρονται σπίτι μέσω των αποσκευών, ρούχων, μεταχειρισμένων κρεβατιών, καναπέδων κτλ.

Όταν μετακινούνται οι μολυσμένες επιφάνειες από δωμάτιο σε δωμάτιο τότε ο κοριός μπορεί να μολύνει εξολοκλήρου ένα σπίτι.

Επειδή ο άνθρωπος –ξενιστής περνά πολλές ώρες στο κρεβάτι λόγω ύπνου για αυτό το κρεβάτι γίνεται η καλύτερη τοποθεσία για το κοριό. Συνεπώς, τον βρίσκουμε στο κεφαλάρι, στις τάβλες, στο πλαίσιο του κρεβατιού, στα στρώματα, στα ελατήρια και στα κομοδίνα ή μπρίζες.

 

7) Πώς καταλαβαίνουμε ότι ο χώρος έχει κοριό;

 • Α)Λεκέδες αίματος στα κλινοσκεπάσματα(σεντόνια-μαξιλάρια).
 • Β)Σκούρα σημεία από περιττώματα κοριών.
 • Γ)Κηλίδες κοπράνων από κοριούς.

 

8) Πως καταπολεμάται ο κοριός?

Για τη καταπολέμηση των κοριών στηριζόμαστε στη μέθοδο της εκνέφωσης. Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στο πολυμερισμό του εντομοκτόνου διαλύματος με σκοπό την άμεση καταπολέμηση των κοριών και των προνυμφών που βρίσκονται στις επιφάνειες και σχισμές των επίπλων. Το εντομοκτόνο εισχωρεί σε όλα τα δυνητικά σημεία με πληθυσμούς των εντόμων. Έτσι το εντομοκτόνο θανατώνει όλα τα τέλειας μορφής έντομα.
Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται και δεύτερη εφαρμογή εντός δεκαημέρου.

 

Κοριοί Αντιμετώπιση - Έχετε κάποιο πρόβλημα με κοριούς;

Επικοινωνήστε μαζί μας και πείτε μας το πρόβλημά σας.


   

  Έχετε πρόβλημα με άλλα έντομα;

  Για να δείτε τι υπηρεσίες παρέχουμε παρακαλούμε πατήστε εδώ.