Απολύμανση κορονοϊου σε γραφείο

Απολύμανση κορονοϊου σε γραφείο

Απολύμανση κορονοϊου σε γραφείο που υπήρχε κρούσμα.

Η praxis απολυμαντική αναλαμβάνει ειδικές απολυμάνσεις-μικροβιοκτονίες κατά του covid-19  με τη μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης σε επιχειρήσεις, γραφεία, σχολικά συγκροτήματα, παιδικούς σταθμούς, χώροι άθλησης, χώροι ψυχαγωγίας, μέσα μαζικής μεταφοράς,  γηροκομεία, ξενοδοχεία, κατοικίες και άλλους δημοσίους χώρους.

Η απολύμανση κορονοϊου πραγματοποιείται με εγκεκριμένα απολυμαντικά σκευάσματα και ειδικά μηχανήματα εκνέφωσης.

Τα απολυμαντικά σκευάσματα έχουν έγκριση από τον εθνικό οργανισμό φαρμάκων για χρήση σε κατοικημένους χώρους και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρακάτω παρακολουθούμε σε video την εφαρμογή της  απολύμανσης-μικροβιοκτονίας που έγινε σε μεγάλη εταιρεία του Δήμου Αλίμου.

 

Απολύμανση κορονοϊου σε γραφείο

 

 

Αναλυτικότερα κατά την εφαρμογή της απολύμανσης πραγματοποιείται ψυχρή εκνέφωση με διάλυμα του διοξειδίου του χλωρίου σε όλους τους χώρους. Το διάλυμα διαχέεται σε σταγόνες μικρής διαμέτρου (20-80mm), οπότε έχουμε 100% κάλυψη των επιφανειών και θανάτωση του μικροβιακού φορτίου καθολικά. Τα μηχανήματα ονομάζονται ultra low volume, δηλαδή συσκευές εκνέφωσης υπέρμικρου όγκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι απολυμάνσεις κατά του covid-19 προκαλούν θανάτωση και σε άλλους ιούς όπως γρίπη τύπου Α, τύπου Β και Η1Ν1.

Τέλος, οι απολυμάνσεις είναι απαραίτητες σε μολυσμένους χώρους από τρωκτικά και κατσαρίδες. Η αναγκαιότητα αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι, τα τρωκτικά μεταφέρουν από τα ούρα τους και τα περιττώματά τους, παθογόνους μικροοργανισμούς. Οι συνηθέστερες ασθένειες που προκαλούν είναι η λεπτοσπείρωση, η σαλμονέλωση και η πανώλη. Αντίστοιχα, οι κατσαρίδες είναι υπεύθυνες για τις τροφικές δηλητηριάσεις που προκαλούν στον άνθρωπο.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ-COVID-19.

Οδηγίες προφύλαξης για το κοινό

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ -COVID-19

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2,  κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα:

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

  • Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
  • Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.
  • Εάν εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση και παρακολουθούμε την υγεία μας.
  • Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή όταν τα ήπια συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 5 ημέρες ή εάν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα  (ηλικιωμένα άτομα, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση, ανοσοανεπάρκεια) επικοινωνούμε άμεσα με ιατρό για αξιολόγηση.
  • Εάν λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή συμμορφωνόμαστε στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

 

 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ

  • Δεν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (βήχα, καταρροή, πυρετό, πονόλαιμο).
  • Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού, επισκέψεις σε οικίες και παραμονή σε ανοιχτούς χώρους σε συνθήκες συγχρωτισμού.
  • Αποφεύγουμε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
  • Αποφεύγουμε αυστηρά τις επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς.
  • Αποφεύγουμε αυστηρά την επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ακολουθούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής (πολύ καλό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, χρήση μάσκας ή τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων).

 

Γιατί συνιστάται η χρήση μάσκας από το κοινό;

Οι αναπνευστικοί ιοί, όπως ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2, μπορούν να μεταδοθούν με σταγονίδια που εκτοξεύονται από το στόμα μας κατά την ομιλία, τον βήχα ή το φτέρνισμα. Η χρήση μάσκας συγκρατεί τα σταγονίδια και αποτελεί βασικό μέτρο περιορισμού της διασποράς της λοίμωξης στην κοινότητα. Κύριος στόχος της χρήσης της μάσκας είναι να προστατεύσετε τους ανθρώπους γύρω σας  εάν έχετε μολυνθεί. Ένας άλλος λόγος είναι να προστατευτείτε από συνανθρώπους μας που μπορεί να έχουν μολυνθεί.

H μάσκα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιά κάτω των 3 ετών και σε άτομα που έχουν προβλήματα με το αναπνευστικό ή δεν μπορούν να την αφαιρέσουν χωρίς βοήθεια.

 
 

Διαβάστε για την υπηρεσία απολύμανσης κατά του κορονοϊού και άλλων βλαβερών ιών που προσφέρουμε εδώ

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά απολύμανσης στο τηλέφωνο 210 26 25 416 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ